7 Ocak 2012 Cumartesi

İyi ki doğdun Jeremy Renner!

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün Hollywood'ın yeni parlayan yıldızlarından Jeremy Renner'ın doğum günü. 42 yaşına basan aktör, oyunculuğa geç başlamış olmasına rağmen, doğru projeler seçerse yükselmeye devam etmesi işten bile değil. Kendisi son zamanlarda benim Tom Hanks ve Leonardo Di Caprio'dan sonra adını andığım kişi ve onu biraz daha yakından tanımak için küçük bir dosya hazırladım :) İsterseniz gelin bir göz atalım :)


7 Ocak 1971'de Modesto California'da doğan aktörün tam adı Jeremy Lee Renner. 6 kardeşten en büyüğü, kendinden küçük iki kız üç erkek kardeşi var.
Oyunculuğa okuduğu kolejin drama sınıfında başladı. Yeteneğini keşfedince okuldan ayrılıp American Conservtory Theater'da çalışmak için San Francisco'ya gitti. Daha sonra Hawaii'ye ve son olarak da 1993 yılında Hollywood'un merkezi, Los Angelas'a taşındı.
İlk oyunculuk deneyimi 1995 yılında Senior Trip adlı filmle oldu.

                       Senior Trip

Bunu izleyen yıllarda küçük yapımlarda ve dizilerde ufak roller aldı. Tanınmaya başlamasını sağlayan şey 2002 yılında Dahmer adlı filmdeki rolü oldu. Seri katil Jeffrey Dahmer'i başarıyla canlandırdıktan sonra daha göze çarpan yapımlarda rol almaya başladı.
2003 yılında Samuel L. Jackson ve Colin Farrell'la birlikte S.W.A.T.'ta rol aldıktan sonra Neo Ned ve Twelve and Holding gibi adı çok duyulmasa da iyi puanlar almış filmlerde boy gösterdi. 2005'te Charlize Theron'la North Country'de ve 2007'de 28 Weeks Later'da bambaşka karakterleri canlandırarak yeteneğini bir kez daha sergileyen aktörün bundan sonra şansı dönmeye başladı.
2007 yılında Brad Pitt ve Casey Affleck'le The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'da rol aldı.

                       The Hurt Locker

Ve 2008 yılında şans yüzüne güldü. Kathryn Bigelow'un 6 Oscar'lı The Hurt Locker'ındaki harika performansıyla Oscar adayı olarak eleştirmenlerin dikkatini çekmeyi başardı. 2009'da The Unusuals adlı toplam da on bölüm süren bir dizinin ardından 2010'da The Town'daki rolüyle ikinci kez Oscar'a aday gösterildi.
Bu sene, hala vizyonda olan Mission: Impossible'da izledik onu ve her ne kadar bu rol Oscar'dan çok uzak olsa da yine başarılıydı. Önümüzdeki yıl ise Renner, iki farklı yapımda karşımıza çıkacak.
Öncelikle, Mayıs ayında, daha önce haberini yaptığım The Avengers adlı filmde bir kez daha karşımıza çıkacak. Oldukça fazla ünlü oyuncuyu bünyesinde barındıran bir film olsa da Renner'ın performansıyla dikkat çekeceğine eminim.


Ve Ağustos ayında Bourne serisinin yeni filmi The Bourne Legacy'de başrolde izleyeceğiz kendisini. Filmin nasıl devam edeceği merak konusu olsa da Jeremy Renner'ın Matt Damon kadar iyi olacağına şüphem yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder